Confidenţialitate

Autoritățile încă nu au stabilit cum vor fi vaccinate persoanele care nu se pot deplasa | AUDIO

Autoritățile nu au decis deocamdată cum vor fi vaccinate anti-Covid persoanele care se află în incapacitate de a se deplasa la un centru de vaccinare. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță spune că sunt discuții pentru a găsi cea mai bună modalitate ca aceste persoane să poată fi imunizate.

”Pot să vă spun că se va efectua la domiciliul persoanei respective însă exact modalitatea prin care  vom face acest lucru încă nu a fost decisă”, spune dr. Valeriu Gheorghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De principiu, aceste persoane vor fi vaccinate de echipele mobile, care se ocupă acum cu vaccinarea în centrele sociale.

Valeriu Gheorghiță mai spune că aceste persoane nu vor trebui să se înscrie pe platforma de vaccinare.

”Persoana care se află la domiciliu, în incapacitate de a se deplasa la un centru de vaccinare, nu trebuie să se programeze pe platforma informatică. Se va face catagrafia tuturor persoanelor care se află în această imposibilitate, împreună cu medicul de familie și reprezentanți ai Direcțiilor de Asistență Socială din fiecare primărie a localității respective și se stabilesc zilele în care acele persoane vor putea fi vaccinate”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În aceasta seara, la Europa FM, continuam discuția despre vaccinare, despre redeschiderea școlilor și despre revenirea economică a țării – chiar cu premierul Florin Cîțu, în emisiunea Piața Victoriei.

De la 18.15, după Jurnalul de seara, premierul va răspunde atât  întrebărilor lui Tudor Mușat, cat și celor primite de la voi, pe WhatsApp sau în comentariile emisiunii – live pe Facebook.