Autorităţile franceze: Atacul informatic a vizat şi alte companii în afară de Renault

Agenţia franceză de securitate informatică ANSSI a anunţat luni că Renault nu este singura entitate din ţară vizată de atacul informatic de proporţii de săptămâna trecută şi a avertizat că noi atacuri ar putea avea loc în curând, relatează Reuters.

“Sunt şi alţii”, a spus şeful ANSSI, Guillaume Poupard, precizând că agenţia lucrează că victimele pentru recuperarea datelor.

“Ar trebui să ne a;teptăm la atacuri similar în mod regulat în următoarele zile şi săptămâni”, a avertizat el. “Atacatorii îşi actualizează software-ul (…), alţi atacatori vor învăţa din metodă şi vor lansa atacuri”, a explicat Poupard.

Renault a oprit producţia la mai multe centre sâmbătă, în urma atacului online.

Atacul cibernetic a început vineri şi a vizat la întâmplare atât bănci, spitale, companii private, cât şi agenţii guvernamentale. De asemenea, impactul s-a dovedit cel mai puternic în ţările europene şi a paralizat calculatoarele sistemului sanitar din Marea Britanie.

WannaCry este cel mai amplu atac de acest tip din istorie, cu peste 200.000 de oameni şi 10.000 de instituţii din cel puţin 150 de ţări afectate la sfârşitul săptămânii trecute.

Ransomware a profitat de o breşă de securitate din Windows, sistem de operare lansat în urmă cu 15 ani, dar care este folosit în continuare de un număr mare de instituţii şi utilizatori care nu realizează pericolele la care se expun.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS