Autoritățile fac bilanțul inundațiilor

Mai multe zone din țară sunt afectate de inundații.

Apele s-au umflat ca urmare a ploilor abundente din ultimele zile.

Circulația rutieră se desfășoară îngreunat pe mai multe artere din județele Neamț și Suceava, unde aluviunile au ajuns pe carosabil.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, se circulă alternativ pe DN15 B, între localitatea Pipirig și Petru Vodă, județul Neamț.

Produsă pe râul Ozana, viitura a intrat în puţin 60 de gospodării din localitatea Pipirig.

Pompierii intervin şi în localitatea Poiana Teiului, pentru îndepărtarea de pe carosabil a unor copaci căzuţi pe DN 15.

Pompierii vasluieni au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, în localităţile Rafaila şi Gârceni, pentru evacuarea apei din mai multe locuinţe şi curţi inundate în urma precipitaţiilor abundente.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, în localitatea Gârceni, toate căile de comunicaţie au fost inundate, iar DJ 159 a fost distrus pe o porțiune de aproape un kilometru, asfaltul fiind rupt.

De asemenea, în județul Suceava, pe DN 17B, la kilometrul 57+950 de metri, între localitățile Broșteni și Vatra Dornei, pe o porțiune de 15 metri, se circulă alternativ, din cauza alunecărilor de teren ce au avut loc în zonă.

Se intervine pentru degajarea tronsoanelor afectate.

Polițiștii le recomandă șoferilor să circule prudent, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Totodată, pe secția de cale ferată 502 Suceava – Câmpulung Moldovenesc, localitatea Gura Humorului, județul Suceava, traficul feroviar este oprit din cauza resturilor de vegetație ajunse pe calea ferată și a terasamentului afectat.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brînzan, spune că se depun eforturi pentru reluarea circulației trenurilor.

3 garnituri de călători sunt oprite temporar, două dintre acestea în stații, iar trenul R 5620 staționează în linie curentă, înainte de zona afectată.

Mai multe stâne de pe raza satului botoșănean Baranca au fost evacuate, luni dimineaţa, după ce nivelul râului Prut a depăşit cota de inundaţii la intrarea în ţară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS