Confidenţialitate

Autoritățile discută despre măsurile de relaxare a restricțiilor din București | AUDIO

La Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Capitalei are loc o ședință la care autorităţile discută despre o posibilă relaxare a restricţiilor în Bucureşti.

Reuniunea se desfășoară după ce rata de infectare a scăzut azi în Capitală sub 3,5 la mia de locuitori, pentru prima dată de mai bine de o lună şi jumătate.

Prefectul Alin Stoica spune că în weekend magazinele s-ar putea închide mai târziu, iar de mâine ar putea fi redeschise şi sălile de sport.

”Acum, când rata a scăzut sub 3,5 putem să discutăm despre programul operatorilor economici, Vineri, Sâmbătă-Duminică până la ora 21 și noi putem să ne deplasăm în afara locuinței până la ora 22. De asemenea, sălile de sport și fitness se vor putea deschide pentru public. Toți operatorii economici, și comerț și servicii, inclusiv terase. Măsurile se vor aplica de vinerea următoare, pentru sălile de sport probabil de mâine”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sălile de spectacole şi restaurantele ar putea fi deschise în interior peste o săptămână, mai spune Alin Stoica.

”Sălile de spectacole, la fel ca și restaurantele, vor fi deschise parțial, în capacitate de 30%, dar după ce indicele de infectare va coborî sub 3 la mie. Având în vedere trendul consistent scăzător, ar putea să se întâmple, probabil, într-o săptămână”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ani Sandu

Foto: INQUAM Photos, Octav Ganea