Confidenţialitate

Autoritățile din Ungheni mulțumesc pentru o donație făcută de China afișând harta SUA

40.000 de măști de protecție, donate de municipalitatea Nanchang din China, au ajuns la Ungheni, în Republica Moldova. Doar că autoritățile locale au mulțumit pentru donație afișând un banner și mesaje pe cutiile cu măști pe care se putea vedea harta SUA în locul celei a Chinei.

În fotografiile publicate pe pagina de Facebook a Primăriei Ungheni a existat chiar și o fotografie de grup care avea în prim plan un banner cu eroarea flagrantă, în care Nanchang este trecut în SUA, nu în China. La câteva ore după postare, imaginea cu bannerul a fost ștearsă, fiind păstrate doar cele în care mai apar cutiile pe care totuși se poate observa același vizual cu o confuzie între SUA și China.

Într-un comentariu la postarea inițială, în care a fost sesizată eroarea, reprezentanții primăriei precizează: ”Am recunoscut eroarea, am mulțumit celor care au sesizat-o și, într-adevăr, am șters bannerul în care s-a strecurat o greșeală regretabilă. Urmează să fie realizat un nou banner, cu mulțumirile de rigoare cetățenilor din Nanchang, pe care îl vom posta ulterior”.

Pe 19 aprilie, lotul de măști a fost preluat direct de la Aeroportul din Chișinău de către viceprimarul Dionisie Ternovschi, iar de vineri au fost distribuite instituțiilor municipale, instituțiilor medicale, Inspectoratului de Poliție și Poliției de Frontieră, la fiecare recepție de cutii fiind făcute fotografii în care se sesizează aceeași eroare.

O minimă căutare pe Internet ar fi lămurit confuzia autorităților.

Cuma arată harta SUA (Wikipedia):

Cum arată harta Republicii Populare Chineze (Wikipedia):