Confidenţialitate

Autoritățile din Argeș vor ajuta cu bani familiile copiilor decedați din cauza sindromului hemolitic uremic. Eventuale demiteri pot fi decise doar de Ministerul Sănătații

Autoritățile din județul Argeș ridică din umeri în fața nemulțumirii părinților care au ieșit aseară în stradă pentru a cere rezolvarea crizei copiilor cu sindrom hemolitic uremic.

Deși protestatarilor li s-a promis că vor fi trași la răspundere șefii Spitalului de Pediatrie și cei de la Direcția de Sănătate Publică, deocamdată nu s-a întâmplat nimic.

Consiliul Județean susține că eventuale demiteri pot fi decise doar de Ministerul Sănătății.

În tot acest timp, oamenii spun că nu mai știu cu ce să-i hrănească pe cei mici – de frică să nu-i îmbolnăvească.

 

Cele aproximativ 200 de persoane care au ieșit aseară în stradă la Pitești au reclamat lipsa de eficiență a autorităților.

Nici până acum nu se știe de la ce s-au îmbolnăvit acești copii, iar protestatarii au cerut schimbarea din funcție a șefei DSP Argeș – Sorina Honțaru – și a directorului Spitalului de Pediatrie, Vasile Stan.

În replică, președintele Consiliului Județean Argeș spune că a trimis aceste solicitări …la București.   Florin Tecău a promis, în schimb, că familiile copiilor decedați vor fi ajutate cu bani.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Respect, spitale – nu povești cu portocale – au strigat oamenii ieșiți miercuri seară în stradă.

Protestul s-a încheiat fără incidente, însă manifestanții au promis că vor mai organiza astfel de acțiuni dacă autoritățile nu se țin de promisiune.