Autoritatile clujene asteapta mii de turisti in 2015, la evenimentele organizate in cadrul Capitalei Europene a Tineretului

Aproximativ 1500 de evenimente culturale și artistice vor avea loc anului acesta la Cluj-Napoca.

Anul acesta, vor fi organizate aproximativ 1.500 de evenimente la Cluj-Napoca, unele foarte cunoscute, precum festivalul TIFF, altele la prima ediție, afirmă Manuela Câmpean, reprezentant al Primăriei Cluj-Napoca (Audio Manuela Campean)

În acest context, se estimează că anul acesta numărul turiștilor străini care vor ajunge la Cluj va crește. Sunt așteptați mai ales tineri din Polonia și Spania. Aceștia pot descoperi orașul fie vizitând multele obiective turistice (de exemplu, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Grădina Botanică, muzeele, Casa Matia Corvin, parcurile, Teatrul Național), fie relaxându-se în unul din multele baruri și cafenele din oraș, unde atmosfera e tinerească, iar prețurile – studențești.

A propos de baruri, a fost lansat cocktailul oficial al Capitalei Europene a Tineretului 2015. Se numește ”Am cravata mea, sunt pionier”. Cei care l-au realizat spun că au folosit printre ingrediente și tradiționala țuică românească. Băutura, cu un gust dulce-amărui cu aromă puternică de prune, va fi servită în pahare speciale, împreună cu un șervețel asemănător cu cravatele pionierilor. Povestea va fi tradusă în limba engleză pentru turiști.