Autoritatile bulgare au impus restrictii de circulatie pentru autovehiculele de mare tonaj

Restricțiile sunt temporare și se aplică tir-urilor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone.

Șoferii de autovehicule grele care intenționează să se deplaseze în Bulgaria trebuie să știe că autoritățile de la Sofia au impus restricții temporare pe 14 drumuri naționale. Interdicțiile vizează inclusiv autovehiculele cu remorci și semiremorci, mașinile agricole, tractoarele și utilajele.

Restricțiile se aplică până pe 15 septembrie inclusiv, pentru zilele de vineri, de la ora 18.00 până la ora 21.00, precum și duminica, între orele 14.00 si 20.00.

De asemenea, autovehiculele de mare tonaj nu au voie să circule pe mai multe sectoare de drumuri naționale și autostrăzi în ultima zi lucrătoare înainte de sărbătorile legale, de la ora 18.00 la ora 21.00 și în ultima zi de sărbătoare, între orele 14.00 și 20.00.

Măsurile de restricționare nu vizează însă autovehiculele care transportă mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile și mărfuri transportate în regim de temperatură scăzută.

Sectoarele de drum vizate sunt autostrăzile și următoarele drumuri naționale: DN 1-1 Vidin – Rebarkovo și Botevgrad – conexiune cu autostrada Struma, localitatea Doupnitsa Nord; DN 1-2; DN 1-3; DN 1-4; DN 1-5 Veliko Tărnovo – PTF Makaza; DN 1-6; DN 1-7; DN 1-8 PTF Kalotina – Plovdiv și Charmanlii – PTF Căpitan Andreevo; DN 1-9 Dourankulak – Varna și Burgas – Malko Tărnovo; DN II-55 Debelets – Gurkovo; DN II-86 Plovdiv – Smolyan; DN II-19 Simitli – Gotse Delchev; DN II-18 Șoseaua de centură Sofia; DN II-29 Dobrich – frontiera română. Precizăm că interdicțiile se aplică tuturor perioadelor în care există mai mult de două zile de sărbătoare consecutive.