Autorităţile britanice, percheziţii la o adresă în legătură cu atentatul de la Manchester

Autorităţile britanice au lansat marţi după-amiază percheziţii la o adresă din localitatea Wigan în legătură cu atentatul sinucigaş care a zguduit în urmă cu mai bine de o săptămână Manchestere Arena, transmite Reuters.

Presa locală a publicat imagini cu o echipă de genişti, care a intervenit la o adresă din Wigan – o localitatea situată la aproximativ 27 de kilometri vest de metropola Manchester.

”În aceste momente, efectuăm percheziţii la o proprietate de pe strada Springfield din Wigan în legătură cu atentatul de la Manchester Arena”, se arată într-un comunicat transmis de poliţia din Marea Britanie.

De asemenea, localnicii sunt rugaţi să evite zona Springfield.

Anterior, autorităţile britanice au anunţat că sunt în căutarea unei valize albastre, pe era în posesia atacatorului sinucigaş Salman Abedi cu doar câteva ore înainte de a se arunca în aer în mijlocul mulţimii care părăsea un concert Ariana Grande.

Atentatul comis în urmă cu exact o săptămână de un kamikaze, Salman Abedi, un britanic de origine libiană, s-a soldat cu 22 de morţi şi 116 răniţi şi a fost revendicat de gruparea Statul Islamic.

Autorităţile britanice au reţinut până acum 16 persoane, dintre care 14 se află încă în arest.

Însă, un ministru britanic a avertizat că o parte dintre membrii reţelei jihadiste aflată în spatele atacului ar putea fi încă în libertate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS