Confidenţialitate

Autoritățile belgiene au închis un abator care exporta carne în Europa de Sud-Est

Autoritățile din Belgia au închis o fabrică de procesare a cărnii după ce ar fi găsit urme de carne stricată în unele produse, anunță Euronews.

Potrivit aceleiași surse, produsele erau destinate piețelor de Europa de Sud-Est.

Surse din cadrul ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) au declarat pentru Europa FM că deocamdată, nu există o alertă la nivel european.

Postul Euronews anunță că firma Veviba, producătoarea cărnii, a rămas fără licență de funcționare, după ce autoritățile au descoperit că cel puțin două produse ar putea afecta sănătatea umană:  carnea tocată și coada de vită.

Aceeași sursă precizează că magazinele din Belgia au retras de pe rafturi carnea provenită din fabrica închisă.

La rândul său, televiziunea publică din Belgia a discutat cu un angajat al companiei incriminate care a mărturisit sub protecția anonimatului, că etichetele carcaselor erau manipulate astfel încât termenul de valabilitate înscris să fie mai lung cu un an decât cel real.

Fabrica închisă și-a pierdut deja peste 90 la sută dintre clienți în numai trei zile.