Autoritățile au stabilit trei scenarii în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial | AUDIO

Şcoala începe la 14 septembrie, pentru majoritatea elevilor, după cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Deciziile vor fi luate, însă, la nivel local, în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Potrivit presedintelui, autoritatile au stabilit trei scenarii în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial, pe baza numărului de noi infecții Covid-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

scenariul verde – în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile infectată cu covid – si toți elevii merg la școală

scenariul galben – între una și 3 persoane detectate în medie zilnic la mia de locuitori, caz in care o parte din activități se țin în școală, o parte în online.

scenariul roşu – când în localitatea respectivă sunt,în medie, peste 3 bolnavi noi zilnic și nimeni nu merge la școală.

Scenariile se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală.

În functie de ele, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va lua o decizie, a explicat presedintele Klaus Iohannis:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministerul Sănătăţii urmează să stabilească normele sanitare care trebuie respectate.

Ediție Specială România în Direct: Reînceperea școlii

De la ora 13:15, după Jurnalul de Prânz Europa FM, Cătălin Striblea vă invită la o Ediție Specială pentru a dezbate pe marginea deciziilor anunțate, miercuri, de președinte.

Cum vi se par măsurile propuse de autorități? Credeți că acestea pot asigura siguranța copiilor și a familiilor voastre? Vă este teamă să vă trimiteți copilul la școală? Ce propunere faceți Guvernului pentru ca școala să se desfășoare în condiții sigure, dar și eficiente? Cui ați vrea să aparțină decizia legată de școala copilului vostru: autorităților locale sau Guvernului?

Cătălin Striblea vă așteaptă, de la ora 13:15, la România în Direct, la Europa FM. Puteți lua parte la emisiune sunând în direct la 0372 069 599, număr cu tarif normal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS