Ediție Specială România în Direct: Reînceperea școlii. Sunt scenariile autorităților soluția pe care o așteptați?

Președintele Klaus Iohannis a anunțat modul în care va începe școala în această toamnă. Este vorba, în majoritatea situațiilor, de prezența fizică a copiilor în școli.

Există mai multe scenarii de siguranță. Acestea evoluează de la verde, care înseamnă sigur, până la roșu, acolo unde în localitate sunt semnalate peste trei cazuri de infectare la mia de locuitori. Când o localitate este verde, se merge fizic la școală, iar în scenariul roșu, școala este online.

Există și un scenariu galben în care școala se va face mixt. Asta înseamnă împărțirea claselor în două, iar orele se vor face și fizic și online, prin rotație. În funcție de situația spațiului din diverse școli, este posibil ca unele clase să fie împărțite astfel încât copii să fie prezenți fizic, dar la ore diferite sau în clase diferite.

Deciziile vor aparține autorităților locale.

Președintele Iohannis a cerut Guvernului să ia toate măsurile logistice necesare astfel încât până la toamnă să existe destule tablete, conexiuni de internet, dar și un sistem de plată suplimentară a profesorilor. De asemenea, inspectoratele trebuie să aibă o situație exactă a spațiilor disponibile în școli. Toate aceste măsuri trebuie privite, însă, în contextul evoluției epidemiei.

Cum vi se par măsurile propuse de autorități? Credeți că acestea pot asigura siguranța copiilor și a familiilor voastre? Vă este teamă să vă trimiteți copilul la școală? Ce propunere faceți Guvernului pentru ca școala să se desfășoare în condiții sigure, dar și eficiente? Cui ați vrea să aparțină decizia legată de școala copilului vostru: autorităților locale sau Guvernului?