Autorităţile au pregătit patru mii de locuri de carantină la nivel naţional pentru eventuali suspecţi de coronavirus (AUDIO)

Acolo vor sta izolați cei care au intrat în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus, sau care au călătorit în zone unde au fost semnalate îmbolnăviri.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, dă asigurări că nu există la această oră niciun caz cu infecție cu noul coronavirus în România.

Sunt cele mai recente informații, având în vedere că dimineață ministrul a discutat într-o videoconferință cu toți reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din județe și București.

Autoritățile vor anunța mâine cu cine vor semna contractul pentru termo-scannerele ce vor fi montate în aeroporturi, ca masură luată pentru identificarea posibilelor persoane infectate cu coronavirus.

Românii care vin din Hubei, din localitățile italiene afectate. sau de pe nava de croazieră „Diamond Princess” intră în carantină doua săptămâni, a stabilit Ministrul Sănătății.

Nerespectarea măsurilor privind carantina se va sancționa conform Codului Penal, care prevede închisoare de la sase luni la doi ani, sau amendă.

Celelalte persoane care vin din regiunile Lombardia și Veneto nu sunt obligate să rămână la domiciliu, dar măsura este recomandată.

Autoritățile intentionează să cumpere 35 de termo-scanere pentru aeroporturile din țară.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a explicat cum vor fi împărțite aparatele:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Mâine la ora 10:30 este termenul de primire și deschidere a ofertelor:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Criteriul de castigare al licitației este cel mai scurt termen de livrare, apoi pretul.

În 11 aeroporturi din Statele Unite s-au montat încă de luna trecută termo-scannere, însă niciun bolnav nu a fost descoperit ca urmare a măsurii.

De altfel cercetătorii britanici au avertizat că aceste controale vor detecta doar jumătate dintre bolnavi.

Organizația Mondială a Sănătății transmite că cea mai eficientă metodă de combatere a răspândirii coronavirusului este respectarea regulilor de igienă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS