Autoritățile au descoperit în Argeș mai multe grupuri infracționale organizate specializate în trafic de persoane și trafic de minori

Procurorii DIICOT Pitești au făcut în această dimineață 40 de percheziții.

 

Anchetatorii au început urmărirea penală față de 40 de persoane care vor fi aduse la sediul DIICOT Pitești pentru audieri.

Ancheta a scos la iveală că suspecții ar fi recrutat 40 de persoane, între care copii și persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, pe care le-ar fi obligat să cerșească sau să facă diverse activități gospodărești la locuințele lor.

În unele cazuri acestea erau răpite de lângă biserici sau gări sau chiar din locuinţele lor.

Potrivit DIICOT, a fost începută urmărirea penală față de 40 de persoane din cele 90 vizate de acest dosar. Din 2008 pana acum, grupurile infracționale au fost inițiate de familii, care au adus victimele ”în stare de aservire şi de lipsire de libertate” – arată anchetatorii.

Aceștia susțin că de cele mai multe ori victimele erau sechestrate și bătute – uneori chiar și cu biciul. Oamenii nu primeau mâncare iar cand primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legați sau încuiați pe timpul nopţii ca să nu poată fugi, iar unora dintre ei li se aplicau tratamente umilitoare – erau dezbracați și udați cu apă rece, erau puși să mănânce de pe jos, sau erau puși să să bată pentru amuzamentul suspecților. Există suspiciunea că unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual”, mai arată DIICOT.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS