Confidenţialitate

Autoritatea Sanitară Franceză recomandă a 3-a doză de vaccin antiCovid concomitent cu un vaccin antigripal

Autoritatea Sanitară franceză recomandă a 3-a doză de vaccin antiCovid pentru toate persoanele de peste 65 de ani, concomitent cu un vaccin antigripal. Campania de vaccinare cu rapel va începe la sfârşitul lunii octombrie.

După analiza datelor disponibile, Înalta Autoritate Sanitară franceză a propus o doză de rapel cu un vaccin mARN pentru persoanele în vârstă de cel puţin 65 de ani, precum şi pentru persoanele care prezintă comorbidităţi care cresc riscul unor forme grave de COVID-19.

Ca să simplifice procedura, responsabilii din sănătate au recomandat vaccinarea concomitentă cu un ser anti-COVID de tip mARN şi cu vaccinul antigripal.

De asemenea, a recomandat o doză de rapel cu un vaccin mARN şi pentru persoanele inoculate cu vaccinul monodoză Johnson & johnson. În acest caz, rapelul ar trebui administrat după patru săptămâni de la prima inoculare.

În Franța, prioritatea pentru săptămânile ce urmează este creșterea numărului de persoane vaccinate din categoria de vârstă de peste 80 de ani, pentru care acoperirea vaccinală de 80% este considerată insuficientă.

Foto/ RO Vaccinare