Confidenţialitate

Autorecenzarea populației va fi prelungită până pe 27 mai, anunță INS

Perioada pentru autorecenzare a populației din România va fi prelungită până la data de 27 mai, din cauza numărului mare de doritpri, a transmis, vineri Institutul Național de Statistică.

Comisia Centrală pentru Recensământul Populației și Locuințelor a decis să prelungească până pe data de 27 mai, inclusiv, perioada în care se poate face autorecenzarea populației, a anunțat președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, în cadrul unei conferințe de presă.

Decizia vine în urma interesului crescut pentru autorecenzare manifestat de populaţie în ultimele zile, după cum spunea președintele INS pentru Europa FM:

„Am avut peste 450.000 de chestionare finalizate în fiecare zi, în condițiile în care media în perioada trecută era cuprinsă între 110.000-125.000 de chestionare pe zi. Practic, de peste 4 ori a fost traficul mai mare decât în condiții obișnuite. Ținând seama de interesul foarte mare pe care l-am avut în această perioadă, am prelungit sau dorim să prelungim perioada de autorecenzare, urmând ca mâine să facem un anunț oficial cu privire la această decizie.”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea