Confidenţialitate

Autopsia lui Patrick Ekeng: Fotbalistul avea inima mărită, dar legiștii nu au stabilit cauza decesului

Medicii legişti au efectuat, luni, autopsia lui Patrick Ekeng și au observant că jucătorul lui Dinamo avea inima mărită, ceea ce indică o posibilă problemă cardiacă.

Legiștii nu au găsit însă leziuni care să conducă la stabilirea unei cauze a decesului. În acest context urmează să fie făcute alte teste în regim de urgență, spun surse apropiate anchetei.

 

Autopsia fotbalistului decedat, vineri seara, în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul  a fost făcută de medici de la Institutul Național de Medicină Legală.

La necropsia fotbalistului camerunez au fost prezenţi ofiţeri de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei care lucrează în anchetă, dar şi un medic din Camerun.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru Mediafax că rezultatele obţinute NU sunt relevante pentru a se stabili cauza exactă a morţii.

Concluziile nu au fost trecute și în scris pentru că urmează cA, în regim de urgență, să se facă alte teste, inclusiv examen toxicologic.

La autopsie a asistat şi un medic venit din Camerun, la solicitarea familiei. Câteva dintre rudele fotbalistului, printre care și fratele său,  au fost prezente, la sediul INML.  Marți va ajunge în țară și soția sportivului.

Până la acest moment nu a fost elaborat un document oficial din parta INML pentru că familia nu ar fi adus, încă, un paşaport al lui Patrick Ekeng.

Amintim, jucătorul lui Dinamo s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului de vineri cu Viitorul, după care a fost transportat la spitalul Floreasca – unde medicii au constatat decesul.

Parchetul Tribunalului București a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, iar anchete separate au început și Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Liga Profesionistă de Fotbal.

 

 

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

 

Anchetatorii urmează să stabilească dacă echipajul de la Ambulanţa Puls a intervenit cu întârziere, dacă maşina era echipată cu toată aparatura necesară pentru resuscitare şi intervenţie în cazuri de urgenţă şi dacă personalul medical era pregătit pentru astfel de situaţii.