Autoportretul unei fete cuminţi, premiul publicului la Festivalul Filmului European

Autoportretul unei fete cuminţi a fost recompensat cu premiul publicului la Festivalul Filmului European.

Pelicula, debutul în lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescută într-o „familie bună”.

Personajul, intrepretat de actrița de teatru Elena Popa, își petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuțiile cu cei doi prieteni apropiați, Alex (Andrei Enache) și Michelle (Iris Spiridon), și întâlnirile – rare, dar mult așteptate – cu un bărbat căsătorit (Emilian Oprea), cu care are o relație amoroasă. După mutarea părinților, Cristiana rămâne să locuiască singură într-un apartament din București și se hotărăște să-și ia un câine – dorința ei din copilărie.

Din distribuție fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, părinții regizoarei, Dan & Magdalena Lungu și producătoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavilă, sunetul Vlad Voinescu și Filip Mureșan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu.

Producătorii lungmetrajului sunt Anca Puiu, casa de producție Mandragora și Ana Lungu.

Festivalul Filmului European este în plină desfășurare. După proiecțiile de la București, urmează cele de la Craiova (15 — 17 mai), Iași și Târgu Mureș (22 — 24 mai) și Hunedoara (29 — 31 mai).