Confidenţialitate

Autocar cu 18 copii din Kazahstan, blocat câteva ore în județul Vaslui

Un autocar cu 18 copii din Kazahstan a rămas blocat câteva ore, în această după-amiază, în localitatea vasluiană Valea Grecului.

Nu a mai putut înainta din cauza nămeților.

După câteva ore, a ajuns în zonă o freză, dar și pompieri militari, iar vehiculul a reușit, în jurul orei 15.00, să se deplaseze până în orașul Huși.

Copiii cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani sunt acum în siguranță. Ei au fost cazați temporar de autoritățile locale și au primit mâncare și ceai cald.

Autocarul a intrat vineri dimineaţă în România, prin Vama Albiţa, și avea ca destinație Bucureștiul. Reprezentanţii Ambasadei Kazahstanului au solicitat intervenţia autorităţilor vasluiene.

Autocarul așteaptă acum să-și continue deplasarea spre București, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Cristian Lapa. Deocamdată drumul european care face legătura între Huși și București este blocat în zona localității Crasna.

Tot în Vaslui, pompierii şi militarii au intervenit, azi, pentru deszăpezirea altor două autocare cu 53 de pasageri, respectiv 34 de persoane, blocate în Vama Albiţa şi în localitatea Crasna.