Confidenţialitate

Austria: Masca de protecție, din nou obligatorie în magazine, școli și bănci

Măsura a fost anunțată de cancelarul austriac Sebastian Kurz în timpul unei conferințe de presă.

„Sunt zone ale vieții cotidiene unde o persoană nu poate alege dacă să meargă sau nu – supermarketul, banca, oficiul poștal”, a spus șeful guvernului austriac, referindu-se la locurile în care purtarea măștilor de protecție devine, din nou, obligatorie.

Austria a renunțat la măștile de protecție în magazine, bănci și șcili din 15 iunie, ca parte a planului de relaxare. Țara se aflase în carantină de la jumătatea lunii martie.

De atunci, a rămas obligatorie purtarea măștilor în transportul public, în spitale și centre de frizerie, coafură și înfrumusețare.

Însă, numărul de infectări cu SARS CoV-2 a crescut foarte mult în ultimele trei săptămâni. S-au înregistrat în jurul a 100 de cazuri aproape zilnic la începutul lunii iulie, față de cel mult 50/zi în lunile mai și iunie.

Focare noi au fost confirmate recent în Viena și în zona capitalei, dar și la frontierele cu Germania și Cehia.

În aceste condiții, s-a revenit la folosirea extinsă a măștii de protecție iar premierul a subliniat că țările din Balcani vor fi tratate în continuare cu precauție. De altfel, pentru mai multe state balcanice au fost emise avertizări de călătorie.