Confidenţialitate

Austria: Un bărbat din Cehia, decedat în urma unei avalanșe în zona schiabilă de pe gheţarul Mölltal. Schiorul a declanșat avalanșa | AUDIO

În Austria, o avalanșă a avut loc în zona schiabilă de pe gheţarul Mölltal, în urma căreia un bărbat din Republica Cehă şi-a pierdut viaţa. Echipajele medicale de urgență nu au găsit alte persoane îngropate sub zăpadă în urma avalanşei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit poliției, schiorul a declanșat avalanșa în zona de schi Mölltal din Carintia. Bărbatul în vârstă de 51 de ani din Republica Cehă a fost măturat de avalanşă şi îngropat complet sub zăpadă. Martorii au reuşit să-l scoată afară, iar un echipaj medical de urgenţă, care a intervenit la locul accidentului cu un elicopter, nu a reușit să îl resusciteze pe bărbat.

O altă avalanşă s-a produs în regiunea Salzburg după recentele ninsori abundente. Inițial primele informații dădeau dispărute 2 persoane sub zăpadă în urma acestei avalanşe, dar după operaţiunea de căutare cu elicoptere și câini – nu s-au confirmat informațiile.

Ninsorile de sâmbătă au crescut riscul de producere a unor avalanşe în regiune după ce s-a aşternut un strat proaspăt de zăpadă de peste o jumătate de metru, au avertizat autorităţile.

Cel puţin 20.000 de gospodării din Austria au rămas fără curent duminică în urma ninsorilor abundente. Si transportul feroviar din Austria este afectat.

Sursa foto: Facebook / Mölltaler Gletscher

Citește și: Polițiștii protestează față de programul de lucru impus de IPJ Constanța: Nu înțeleg cum niște oameni din birou hotărăsc pentru noi, cei din stradă | VIDEO