Confidenţialitate

Australia: Instanța dezbate, luni, contestația lui Djokovic față de respingerea vizei

Tenismenul sârb Novak Djokovic așteaptă, luni dimineață, răspuns la apelul față de respingerea vizei pentru a intra în Australia. Carantinat la Melbourne, sportivul vrea să participe la primul Grand Slam al anului.

Avocații jucătorului susțin că acesta a primit o scutire medicală din partea organizatorilor Australian Open, întrucât ar fi trecut recent prin boala Covid, doar că guvernul de la Antipozi insistă pe regula conform căreia niciun străin nu poate intra în țară dacă nu este vaccinat anti-Covid.

Audierile, care au început cu o întârziere de 30 de minute din cauza problemelor tehnice, nu sunt transmise în direct, așa cum se anunțase inițial.

O eventuală respingere a apelului va atrage deportarea liderului ATP.

Zeci de susținători ai lui Novak Djokovic s-au adunat în fața tribunalului din Melbourne. Pentru a 3-a zi la rând, manifestații de solidaritate au fost organizate și la Belgrad, capitala Serbiei.

Australia, care se confruntă cu o explozie a cazurilor de Covid, a impus în valurile precedente ale pandemiei unele dintre cele mai aspre lockdown-uri la nivel mondial.