Australia: Atacul asupra unui grup de polițiști este considerat act terorist

Atacul cu cuţitul comis vineri în centrul oraşului Melbourne, soldat cu un mort şi doi răniţi, este considerat un act terorist, a anunţat poliţia australiană, care a adăugat că suspectul este originar din Somalia şi era cunoscut de serviciile de informaţii, relatează France Presse.

Potrivit Reuters, gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat atacul pe pagina web a agenţiei sale de ştiri, Amaq, fără să aducă dovezi în sprijinul acestor afirmaţii.

„Acum tratăm acest lucru ca pe un eveniment terorist”, a declarat Graham Ashton, şeful poliţiei statului Victoria din sudul Australiei.

Suspectul, care a fost capturat de poliţie şi a murit în detenţie, „ne era cunoscut”, iar vehiculul său 4×4 era umplut cu butelii de gaz pentru grătar, a adăugat el.

Anchetatorii au declarat iniţial că bărbatul nu avea legături cunoscute cu terorismul.

Dar Ashton a afirmat mai târziu că el era cunoscut autorităţilor datorită relaţiilor de familie şi că trăia în Australia de zeci de ani.

Înarmat cu un cuţit, atacatorul a ucis o persoană şi a rănit alte două înainte ca poliţia să tragă asupra lui şi să-l captureze.

Potrivit martorilor, bărbatul a început să atace pietonii în apropierea vehiculului său care ardea şi pe care l-a condus în centrul metropolei din sudul Australiei.

O persoană a murit pe loc şi alte două au primit îngrijiri pentru leziuni, a declarat poliţia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS