Confidenţialitate

Augustin Zegrean spune că PSD nu poate împiedica constituirea noului Parlament | AUDIO

Fostul președinte al Curții Constituționale, judecătorul Augustin Zegrean, crede că amenințarea PSD de a nu se prezenta luni la ședința de convocare a Parlamentului, poate doar doar să întârzie votarea unui nou Guvern, dar nu va împiedica constituirea noului Legislativ:

„Amenințarea nu poate filuată în serios, pentru că, dacă nu vor să margă, nu ai ce să le faci, doar că mai amână formarea Parlamentului, dar textul acela din regulament, pe care ei îl invocă, cu două treimi, este un pic neconstituțional, pentru că în Constituție scrie că Parlamentul, ca să poată să lucrezelegal, trebuie să fie prezent jumătate plus unu din numărul deputaților sau al senatorilor. Constituția prevede limpede, Parlamentul își desfășoară lucrările în prezența a jumătate plus unu din numărul total al deputaților sau al senatorilor.”

Vă reamintim, liderul social democraţilor, Marcel Ciolacu, a spus că există posibilitatea ca noul Parlament să nu poată fi constituit, dacă nu este întrunit cvorumul.

Preşedintele PSD spune că nu instigă la un boicot, dar că luni ar putea să nu existe cvorum pentru constituirea noului Parlament. Ciolacu a declarat, la România TV, că „fiecare poate să aibă o problemă în acea zi”.

Și prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a sugerat același lucru, la Europa FM:

„N-am vrea să ajungem acolo, vrem să se păstreze cutumele și toate lucrurile stabilite și ponderile din Parlament. Dacă nu se păstrează, sigur că avem și această posibilitate. Dacă românii au spus că 35%, aproximativ, din Parlament este reprezentat de PSD, nu hotărăște Orban și cu Barna și cu alții la Vila Lac că avem mai puțin, că ăsta a fost votul românilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.