Confidenţialitate

Augustin Lazăr: ” Suntem noi, oare, vinovați că am terminat universitatea în anii ’80, înainte de Revoluție?” – AUDIO

Augustin Lazăr a confirmat, în exclusivitate la Europa FM, că a decis să-și depună dosarul de pensionare, însă a acceptat să comenteze și constroversele apărute în ultima perioadă și în care este direct implicat.

”Noi am început activitatea înainte de 1989, generația mea. Suntem noi, oare, vinovați că ne-am născut înainte de 1989? Suntem noi, oare, vinovați că am terminat universitatea în anii ’80, înainte de Revoluție, că am obținut rezultate bune pentru ceea ce am făcut, că am respectat legea la vremea respectivă, însă o lege, așa cum am arătat, cu niște standarde etice mai reduse decât acum?”, a replicat Augustin Lazăr la întrebarea lui Filip Standavid legată de controversele care au apărut în privința sa în ultima perioadă.

”Acum este ușor de văzut. Era mai complicat de văzut atunci, standardele etice ale vremii… Noi eram limitați în ceea ce se știa, eram după Cortina de Fier și era foarte dificil să înțelegem cât de bun sau rău este standardul legii în vigoare”, a mai comentat Procurorul General al României, Augustin Lazăr.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Tudor Popescu reacționează însă dur la explicațiile oferite de Augustin Lazăr, la Europa FM.

”Cum poate explica domnul Lazăr, cum poate să explice cele câteva zile dintre momentul participării sale la concurs pentru un nou mandat…poate câștiga concursul…și momentul în care își cere pensionarea? Cum se pot pune la un loc cele două gesturi?

Dacă participi la un concurs pentru un nou mandat, asta înseamnă că transmiți Parchetului General, celorlalți procurori, că ești în deplinătatea facultățile psihice, fizice, morale să continui ca Procuror General … și după câteva zile îți depui cererea de pensionare? Ce să înțeleagă oamenii din procuratură pe care i-a condus domnul Lazăr vreme de trei-patru ani?”, se întreabă Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție în direct în Ediție Specială Știrile Europa FM.

FOTO: Ministerul Public