Confidenţialitate

Cristian Tudor Popescu, după anunțul lui Augustin Lazăr privind pensionarea: ”Ce să înțeleagă oamenii din procuratură pe care i-a condus domnul Lazăr?”- AUDIO

Scriitorul și gazetarul Cristian Tudor Popescu se arată sceptic în privința explicațiilor oferite de Augustin Lazăr, în exclusivitate la Europa FM. Procurorul General spune că nu știa detaliile cazului Iulius Filip, disidentul despre care s-a spus că i-a fost refuzată eliberarea condiționată din închisoarea comunistă de către actualul procuror general.

”Cum poate explica domnul Lazăr, cum poate să explice cele câteva zile dintre momentul participării sale la concurs pentru un nou mandat…poate câștiga concursul…și momentul în care își cere pensionarea? Cum se pot pune la un loc cele două gesturi?

Dacă participi la un concurs pentru un nou mandat, asta înseamnă că transmiți Parchetului General, celorlalți procurori, că ești în deplinătatea facultățile psihice, fizice, morale să continui ca Procuror General … și după câteva zile îți depui cererea de pensionare?

Ce să înțeleagă oamenii din procuratură pe care i-a condus domnul Lazăr vreme de trei-patru ani?”, se întreabă Cristian Tudor Popescu, într-o intervenție în direct în Ediție Specială Știrile Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Noi am început activitatea înainte de 1989, generația mea. Suntem noi, oare, vinovați că ne-am născut înainte de 1989? Suntem noi, oare, vinovați că am terminat universitatea în anii ’80, înainte de Revoluție, că am obținut rezultate bune pentru ceea ce am făcut, că am respectat legea la vremea respectivă, însă o lege, așa cum am arătat, cu niște standarde etice mai reduse decât acum?”, a replicat Augustin Lazăr la întrebarea lui Filip Standavid legată de controversele care au apărut în privința sa în ultima perioadă.

”Procurorul care era la comisia de liberări condiționate nu avea contact cu deținuții din penitenciar, care era o unitate militară la vremea aceea, care funcționa după regulamente militare, iar conduita militarilor din acea perioadă era supusă jurisdicției porcurorului militar”, a susținut Augustin Lazăr în interviu acordat în exclusivitate pentru Europa FM.

Augustin Lazăr a confirmat pentru Europa FM că a cerut pensionarea, după ce surse din CSM anunțaseră că procurorul-șef al României și-a depus cererea de pensionare, iar dosarul său a fost trimis la Inspecția Judiciară, urmând procedura în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.