Confidenţialitate

Raed Arafat, despre filmarea de la Colectiv: A fost o scăpare că nu a ajuns la dosar | AUDIO

O scăpare, astfel explică Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretar de stat în MAI, faptul că filmarea cu intervenţia de la clubul bucureștean colectiv, publicată de Libertatea, nu a ajuns la dosarul Colectiv decât după 4 ani.

“Filmări s-au văzut… Această filmare nu s-a văzut! Poate c-a fost o scăpare, n-a fost nimic intenționat. Eu nu cred că cineva a vrut să ascundă, pentru că dacă voiau să ascundă poate că nici nu menționau asta”, a spus Raed Arafat la Europa FM, în emisiunea Piața Victoriei, într-un dialog cu Moise Guran.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În luna octombrie, la aproape 4 ani de la incendiul din Colectiv, ziarul Libertatea a făcut publică o filmare realizată de subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU ajuns la locul tragediei.

În imagini se observa haosul care a domnit în primele minute ale intervenției din seara zilei de 30 octombrie 2015. Ele nu au ajuns la procurorii care au anchetat cazul Colectiv, fiind ascunse de superiorii subofițerului de la ISU, preciza Libertatea.

65 de tineri au murit în urma tragediei din clubul Colectiv.