AUDIO: Gazprom reduce livrarile de gaze catre Romania cu 10%

Măsura va intra în vigoare de marți și este valabilă până duminică – a anunțat ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu.

Ministrul delegal pentru energie, Răzvan Nicolescu ne asigură că România are suficiente stocuri de gaze naturale, iar populația nu va avea de suferit nici dacă Gazprom oprește complet livrările de gaze în această iarnă. (AUDIO)

Deși în prezent înregistrează o producție zilnică de gaze dublă față de consum, România nu va putea ajuta și țările vecine – spune ministrul Răzvan Nicolescu. (AUDIO)

Ministrul pentru energie, Răzvan Nicolescu a precizat că a încercat să ia legătura cu ambasadorul Rusiei la București pentru a afla ceea ce Gazprom a refuzat să explice: de ce a luat măsura reducerii volumului de gaze furnizat României.

Săptămâna trecută, gigantul rus a redus livrările de gaze naturale către România cu 5 la sută, chiar în ziua în care au intrat în vigoare sancțiunile impuse Federației Ruse de Uniunea Europeană. Oficialii europeni consideră Rusia principalul furnizor de armament insurgenților din estul Ucrainei.