Confidenţialitate

Audierile la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei au început după ce mai mulți oameni au murit la Spitalul Sf. Pantelimon | AUDIO

Au început audierile la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, după ce mai mulți oameni au murit la Spitalul Sfîntul Pantelimon din București. Este vorba despre 17 pacienți internați la terapie intensivă. O asistentă medicală și-a anunțat superiorii că acestora li s-ar fi administrat în mod greșit un medicament. Anchetatorii au cerut mai multe documente din spital și iau în calcul inclusiv dezgroparea morților. În paralel cu ancheta penală, și Corpul de Control al Ministrului Sănătății și Colegiul Medicilor fac verificări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trei asistente medicale de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost chemate la audieri și au dat explicații în fața polițiștilor de la Serviciul Omoruri, au spus pentru Europa FM surse judiciare.

Potrivit acestora, procurori și polițiști au mers aseară la spitalul Sfântul Pantelimon și au cerut mai multe acte. De altfel, anchetatorii au început deja să adune probe, iar pe lângă fișele pacienților, sunt analizate și imagini de pe camerele de supraveghere.

În plus, anchetatorii iau în calcul inclusiv dezgroparea persoanelor decedate. În perioada următoare, vor fi citați la audieri și medicii care au lucrat la Secția de Terapie Intensivă a acestui spital între 4 și 7 aprilie.

În această perioadă, 17 pacienți internați la ATI ar fi murit după ce le-ar fi fost redusă doza unui medicament numit noradrenalină, după cum a reclamat o asistentă medicală care și-a anunțat superiorii și apoi au fost sesizați procurorii de pe lângă Parchetul Tribunalului București.

O echipă a Corpul de Control al Ministrului Sănătății a început verificările în spital, alături de reprezentanți ai Colegiului Medicilor

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „O să stau de vorbă cu echipa de control, cu managementul spitalului. Vreau să știu exact cum se desfășoară activitatea în această secție de Terapie Intensivă și dacă sunt elemente care pot să pună sub îndoială calitatea actului medical și o să facem și o statistică să vedem dacă au existat acolo sau la alte spitale și acumulări de cazuri, adică de decese în perioade mai scurte de timp”.

La Spitalul Sfântul Pantelimon au ajuns astăzi și rudele persoanelor decedate, care încearcă să afle mai multe informații

Jurnalist: Credeți că s-a făcut o greșeală?

Rudă: „Normal, pentru că au murit prea repede. Nu l-a tratat cum trebuie, cu ce trebuia să-l trateze”.

Jurnalist: Câți ani avea?

Rudă: „63 de ani. L-am adus luni și a murit joi”.

Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea, spunea ieri că unitatea medicală avea suficiente doze de noradrenalină, un medicament care reglează tensiunea în cazul persoanelor aflate în stare gravă.

Cele 17 persoane decedate au vârste cuprinse între 49 și 92 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Anchete la Spitalul Sf. Pantelimon din București după ce o asistentă a reclamat că 20 de pacienți ar fi murit în 4 zile la ATI. Fiorella Mitoiu: Sunt 19 decese, de fapt | AUDIO