Audieri la Poliția Capitalei, în cazul morții fotbalistului Ekeng

Medicul echipei Dinamo şi personalul medical de pe Ambulanţa Puls care a intervenit în cazul Ekeng sunt  audiaţi la această oră, la Poliţia Capitalei.  Ei răspund întrebărilor anchetatorilor în dosarul privind moartea jucătorului Patrick Ekeng, care vineri, a făcut  un stop cardiorespirator pe terenul de joc din Stefan cel mare.

Ieri au fost ridicate mai multe acte de la sediile Dinamo și ambulanței PULS. La dosar au fost ataşate şi înregistrări video ale incidentului şi au fost solicitate şi alte înregistrări ale unor camere de supraveghere instalate în zona stadionului.  Anchetatorii au examinat criminalistic cele trei ambulanţe Puls prezente la locul desfăşurării meciului de fotbal, iar cea care l-a transportat pe Patrick Ekeng la spital a fost sigilată, pentru verificări suplimentare.  În urma audierilor, trebuie să se stabilească dacă echipajul de la Ambulanţa Puls a intervenit cu întârziere, dacă maşina era echipată cu toată aparatura necesară pentru resuscitare şi intervenţie în cazuri de urgenţă şi dacă personalul medical era pregătit pentru astfel de situaţii.

Între timp, s-au deschis mai multe anchete până acum. Una aparține Parchetului care vizează un dosar penal pentru ucidere din culpă, cu privire la faptă. Alte anchete au fost deschise de Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar si de Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren, în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanţă Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi 30 de minute, însă nu a mai putut fi salvat. Mâine, medicii legiști vor face autopsia în cazul Ekeng pentru a afla mai multe despre moartea fotbalistului.