Audieri în scandalul de la Spitalul de Arși: dr. Adrian Stănculea, chemat la Poliţia Capitalei

Doctorul Adrian Stănculea, șeful secției de Terapie Intensivă, şi asistenta-şefă a aceleiaşi secţii au fost chemați la Poliţia Capitalei. Aceasta după ce procurorii bucureșteni au deschis două dosare penale privind activitatea unităţii medicale.

Audierile au loc la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei. De dimineață, la intrarea în sediul Poliției, medicul Adrian Stănculea a avut o atitudine ironică. Le-a spus jurnaliștilor: “Nu fac declaraţii. Aveţi dreptul să fabulaţi”.

Potrivit unor surse judiciare citate de News.ro, urmează cA astăzi să ajungă la Poliţia Capitalei un raport al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti pe tema igienei din Spitalul de Arşi, care va fi depus la dosarul celor două morţi suspecte.

Ieri, Inspecţia Sanitară a suspendat activitatea în secţia ATI a Spitalului de Arşi din Capitală, până la remedierea deficienţelor constatate. Spitalul a fost amendat cu 6.000 de lei.

Unitatea medicală trebuie să igienizeze secţia ATI, să monteze plase la geamuri acolo unde este nevoie şi să remedieze instalaţia de climatizare.

Procurorii au deschis o anchetă în cazul pacientului cu viermi în răni şi o alta privind femeia care a murit după ce i s-a făcut o transfuzie greşită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS