Confidenţialitate

Audieri în dosarul în care rudele celor morți după ”Colectiv” reclamă neglijențe în spitale

La Parchetul General, sunt audiate  în această dimineață, mai multe persoane în dosarul în care procurorii verifică cum anume au fost tratate în spitalele din România, mai multe victime din tragedia de la Colectiv, anunță agenția Mediafax.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv şi tatăl unuia dintre tinerii morți în incendiul din noiembrie 2015, Eugen Iancu, s-a plâns că până acum, procurorii nu au avansat în ancheta cerută de rudele celor decedați atinci.

El reamintește că rudele tinerilor morți au reclamat la Parchet mai multe fapte grave care cred reclamanții, au dus la agravarea situației medicale a  37 de tineri.

“(…) Cel puţin 30 au murit din cauza bacteriilor, asta în condiţiile în care România se declara că nu avem bacterii. Lucrurile acestea nu vrea nimeni să le ancheteze. E momentul să se întâmple ceva. Ne amintim că timp de o săptămână, nu a fost permisă plecarea niciunui tânăr în străinătate, deşi au fost intervenţii cu bani privaţi. Directiva politică a fost< Nu pleacă nimeni>”, reclamă Eugen Iancu într-o declarație pentru agenția de presă Mediafax.

Rudele victimelor de la Colectiv susțin și că după plecarea unora dintre tineri în străinătate, la București, s-ar fi luat decizia ca spitalelor din afara țării în care au murit tinerii români arși la Colectiv să li se ceară să nu efectueze autopsii.

Parchetul General a anunțat că astăzi au loc audieri de rutină însă nu răspuns solicitării Europa FM care a întrebat magistrații ce au făcut în această cauză de la depunerea primelor plângeri.