Audierea premierului Dăncilă la CNCD, amânată pentru 27 februarie

Audierea premierului Viorica Dăncilă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru declaraţia în car i-a numit „autişti” pe cei ce „dezinformează” la Bruxelles, a fost reprogramată pentru 27 februarie, a declarat preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

Acesta a precizat pentru Agerpres că audierea care ar fi trebuit să aibă loc marţi a fost reprogramată după ce Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii în care au fost făcute afirmaţiile respective, a trimis o adresă către CNCD în care arată că nu a putut să se prezinte la audieri.

Totodată, marţi şi miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă efectuează o vizită oficială la Bruxelles, unde se va întâlni cu înalţi oficiali europeni.

CNCD s-a autosesizat, la finalul săptămânii trecute, cu privire la afirmaţiile premierului Viorica Dăncilă într-o emisiune televizată, când aceasta i-a numit „autişti” pe cei care ar „dezinforma” reprezentanţii Uniunii Europene cu privire la situaţia din România.

Premierul Viorica Dăncilă şi-a cerut ulterior scuze public pentru declaraţie şi a precizat că prin comparaţia făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări de spectru autist.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS