Audierea lui Dragnea cu privire la activitatea SPP, stabilită de Comisia de apărare a Senatului

Propunerea audierii preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în Comisia de apărare a Senatului pe tema declaraţiilor legate de activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază va fi analizată marţi de această comisie.

Luni, liderul social-democrat a afirmat că este nevoie de o anchetă parlamentară atât în cazul activităţii SPP, cât şi în privinţa unor şefi din diverse instituţii, “care se pare că acţionează ilegal”, notează Agerpres.

Totodată, Dragnea a precizat că această comisie va fi înfiinţată la următorul plen reunit al Parlamentului. Referindu-se la o eventuală modificare a Legii privind organizarea şi funcţionarea SPP, Dragnea a spus: “Sub nicio formă nu vrem să luăm SPP de la preşedinte”.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a spus că va merge la Comisia de apărare de la Senat pentru a fi audiat pe acest subiect.

Pe 29 ianuarie, Liviu Dragnea nu excludea posibilitatea existenţei unui scenariu vehiculat de presă şi analişti, conform căruia Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose ar fi avut “relaţii strânse cu persoane din zona serviciilor secrete”. Mai mult, el susţinea că vicepremierul Paul Stănescu este cel care a denunţat o propunere venită din partea lui Lucian Pahonţu, şef al SPP.

Vicepremierul Paul Stănescu a confirmat ulterior aceste informaţii.

Pe 31 ianuarie, el a afirmat că Lucian Pahonţu i-a transmis printr-un “prieten” că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi ‘executat’ şi că el ar putea prelua “şi partidul chiar”.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS