Audierea fostului director FBI: Trump a spus ”minciuni, pur şi simplu minciuni”

Trump a spus ”minciuni pur şi simplu”, declară Comey în Senat

Fostul director FBI James Comey a declarat joi în faţa membrilor Comisiei pentru Informaţii a Senatului, că preşedintele are dreptul să concedieze directorul Biroului Federal de Investigaţii în orice moment, în cursul mandatului de zece ani al acestuia, relatează BBC News. Însă Trump a spus ”minciuni, pur şi simplu minciuni”.

Potrivit The Associated Press, Comey a acuzat de asemenea administraţia Trump că l-a ”defăimat” pe el şi FBI-ul.

El se află sub jurământ.

Fostul director al Biroului a declarat în deschiderea audierii sale că explicaţiile administraţiei cu privire la acuzarea sa i-au creat confuzie şi l-au îngrijorat.

El s-a declarat ”confuzat” de explicaţiile potrivit cărora deciziile sale din alegerile din 2016 au fost motivul concedierii sale de către Trump.

El nu a spus însă care sunt aceste minciuni.

El a spus de asemenea că preşedintele Donald Trump l-a lăudat în multe rânduri pentru că face o treabă bună.

Comey i-a spus lui Trump că intenţiona să-şi ducă până la capăt mandatul de zece ani.

El este audiat în Comisia pentru Informaţii a Senatului, iar acestea sunt primele declaraţii pe care le face de când a fost destituit pe 9 mai, în timp ce conducea o anchetă FBI cu privire la o eventuală coordonare între Rusia şi echipa de campanie a lui Trump.

Fostul director FBI urmează să povestească o serie de interacţiuni cu preşedintele Trump în săptămânile de dinainte să fie concediat.

Este vorba, între altele despre o cină în cursul căreia afirmă că Trump i-a cerut să-i fie loial şi despre o conversaţie privată la casa Albă, câteva săptămâni mai târziu, în care spune că miliradarul i-a cerut să pună capăt anchetei cu privire la fostul său consilier pe probleme de securitate naţională Michael Flynn.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS