Au venit pe lume primii pui de panda uriaş la Grădina Zoologică din Berlin – VIDEO

Meng Meng („Vis Dulce”, în limba chineză), o femelă de panda uriaş, a devenit mămică, vestea fiind primită cu mult entuziasm de iubitorii de animale, chiar dacă micuții nu vor fi prezentați pentru moment public. Totuși, momentul aducerii lor pe lume a fost filmat, iar înregistrarea video poate fi găsită pe europafm.ro, în acest articol.

Primii pui de panda uriaş născuţi la Grădina Zoologică din Berlin, Germania, au venit pe lume luni. Meng Meng şi tatăl Jiao Qing („Dragă”), locuiesc la Grădina Zoologică din Berlin din vara anului 2017. Urşii au fost împrumutaţi din China, dintr-o rezervaţie situată în Chengdu. Acesta este și motivul pentru care puii vor rămâne doar temporar în Berlin, urmând să revină peste câțiva ani în China.

Panda mare (Ailuropoda melanoleuca) este o specie din sudul Chinei centrale. Urșii panda ajung în lungime până la 1,5 m și aproximativ 1.75 m în înălțime. Masculii sunt cu 10-20% mai mari decât femelele. Masculii cântăresc până la 150 kg, iar femelele până la 125 kg. Urșii panda sunt o specie amenințată cu dispariția, fiind înregistrate puțin peste 1600 de exemplare încă în sălbăticie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS