Confidenţialitate

Au început reparațiile drumurilor din Vama Albița

Chinul șoferilor care tranzitau punctul vamal Albița se apropie de sfărșit.

Cele 11 benzi în lungime totală de sapte kilometri pline gropi au stârnit în ultimii ani nemulțumirea și chiar revolta călătorilor.

Un protocol privind reabilitarea carosabilului din Punctul Vamal Albiţa a fost semnat ieri, la Bucureşti, iar lucrările au început chiar din această dimineață – transmite corespondenta Europa FM, Violeta Cincu.

Până acum nu s-a putut interveni pentru că gropile aparțineau de Ministerul Finanțelor Publice care le-au predate Direcției Regionale de Drumuri.

Cei șapte kilometri plini de gropi îi întîmpinau pe turiștii care intrau în Romania.

Drumul era în proprietatea Direcției de Finanțe și contrasta cu asfaltul aproape impecabil până la intrarea în Vamă.

Nu se putea moderniza drumul pentru că legal nu se putea.

Ieri, protocolul a fost încheiat între Ministerul Finanţelor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Utilajele Direcției Regionale de Drumuri intervin chiar din această dimineață.

PLombări, corectări de pantă, reparația craterelor, se intervine cu un strat intermediar antifisura apoi se va turna un covor asflatic.

La sfârșit vor fi realizate și marcajele.

Se estimează că lucrările vor fi finalizate în trei săptămâni.

În tot acest timp se va asigura desfășurarea circulațiiei în condiții de siguranță și asigurarea legăturii cu Republica Moldova.

Un alt proiect, cel de modernizare a birourilor vamale Albiţa şi Sculeni cu fonduri europene – printr-un program operaţional comun cu Republica Moldova, se află acum în stadiul evaluării documentaţiei depuse odată cu cererea de finanţare.