Confidenţialitate

Au început lucrările de amenajare la ”Școala Regală” din sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că au început lucrările de amenajare a Şcolii Regale. Prin urmare, 650 de elevi ai Colegiului Naţional de Muzică George Enescu să îşi poată desfăşura activitatea în acest spaţiu la începutul anului şcolar.

Potrivit edilului sectorului 1, în ultima perioadă, echipele primăriei au eliberat spaţiul situat pe Bd. Poligrafiei nr. 4 de mobilierul vechi şi documentele de arhivă şi au salubrizat imobilul.

“Un proiect pe care l-am iniţiat la începutul mandatului meu şi pentru care m-am luptat în Consiliul Local (pentru că angajaţii Administraţiei Domeniului Public Sector 1 nu doreau să părăsească această clădire inventând tot felul de sporuri pentru antenă şi radiaţii diferite inexistente). (…) Vrem să deschidem acest loc la începutul anului şcolar, pentru cei aproximativ 650 de elevi de la Colegiul Naţional de Muzică George Enescu. Clădirea actuală a colegiului nu răspunde decât în mică măsură nevoii de pregătire a acestor tinere talente. Spaţiile de la Şcoala Regală sunt ideale pentru exersarea şi perfecţionarea elevilor la instrumentul pe care şi l-au ales spre studiu. Copiii vor aprofunda în clădirea Şcolii Regale studiul viorii, al harpei, al percuţiei, contrabasului sau violoncelului”, a scris Armand  pe Facebook.

Clotilde Armand a amintit că, la cererea consilierilor locali ai Sectorului 1, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat pe 29 iunie schimbarea destinaţiei clădirii respective, din imobil pentru activităţile specifice Administraţiei Domeniului Public Sector 1 în imobil pentru desfăşurare de activităţi şcolare.

Foto: Facebook/Clotilde Armand