UPDATE: Au fost deschise toate vămile dintre Bulgaria și Grecia

Potrivit informațiilor obținute de Consulatul General al României la Salonic și de Ambasada României la Sofia de la autoritățile de poliție din Grecia și Bulgaria, toate punctele de control de trecere a frontierei comune dintre cele două țări au fost redeschise duminica, la orele 16:00, și s-a reluat circulația în ambele sensuri a autovehiculelor care fuseseră blocate la punctele respective de mai multe zile.

Consulul general al României la Salonic s-a deplasat la fața locului, la principalul punct de control al trecerii frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, unde a asistat la traversarea frontierei de către primele autovehicule.

Misiunile diplomatice și oficiul consular român din Grecia, Bulgaria și Macedonia acordă în continuare asistența consulară necesară cetățenilor români care se deplasează pe rute situate între cele 3 țări.

Evoluția acțiunilor de protest înregistrate în regiune rămâne impredictibilă, motiv pentru care MAE își menține recomandarea adresată insistent cetățenilor români a căror rută de călătorie presupune traversarea frontierei eleno-bulgare, respectiv destinații în Grecia, de a se informa în prealabil asupra situației din zonă, inclusiv prin consultarea atenționărilor de călătorie postate pe pagina de internet a MAE

Cozile de tituri sunt insa foarte mari, ne-a declarat Viorel Bosoi, reprezentant al Federatiei Opretaorilor Români de Transport, ajung chiar si la 35 de kilometri.

Pierderile transportatorilor sunt foarte mari, avand in vedere ca au fost blocati zile intregi în vamile dintre Bulgaria si Grecia. Multi dintre ei transportau marfuri alimentare perisabile: fructe, legume si produse din carne.

Totul a inceput când fermierii greci au început să blocheze drumurile din nordul ţării, nemultumiti de măsurile luate de guvernul de la Atena. Transportatorii bulgari, afectati de protestul vecinilor, au blocat, la randul lor, toate punctele de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS