Confidenţialitate

Au fost aprobate cele 300 de școli în care în următorul an se va acorda o masă caldă

Ministrul Educației a semnat miercuri ordinul de ministru prin care au fost aprobate cele 300 de școli în care în următorul an se va acorda o masă caldă.

Nu mai sunt incluse colegiile naționale, ci doar acele școli unde o masă caldă îi va încuraja pe elevi să își continue studiile, spune Sorin Cîmpeanu:

„Sunt incluse școli cu un număr de elevi mai mic, finanțarea aprobată este de 354 de milioane lei, am crescut și alocația zilnică de la 10 la 15 lei. Aceasta este o măsură importantă pentru accesul la educație al copiilor din zone dezavantajate din mediul rural și nu numai. Masa caldă face diferența pentru mulți dintre părinți între a-ți trimite și a nu-ți trimite copilul la școală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Educației mai anunță și că a crescut cuantumul premiilor care vor fi acordate elevilor care au avut anul acesta rezultate excepționale la olimpiade sau concursuri internaționale:

„Premiile au fost crescute. Premiul întâi aur 20.000 lei, acest premiu este luat și de elev și de școala din care provine acel elev, deci până acum premiul era de 12.250 lei, premiile 2, 3 și mențiune până la 15.000 lei, 12.000 lei, 10.000 lei și 6.000 lei, mențiune pentru olimpiadele regionale sau europene premiul întâi este de 7.500 lei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: „Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației” | AUDIO

Foto: Shutterstock