Au fost amânate dezbaterile și adoptarea bugetelor Camerei Deputaților și Senatului

Neînțelegeri în această dimineață în comisiile reunite de buget. Reprezentanţii Senatului au solicitat 36 de milioane de lei în plus pentru a acoperi cheltuielile de personal în urma deciziilor de majorare a salariilor bugetarilor. În varianta avansată de Guvern, Senatul urma să beneficieze de un buget de 130 de milioane de lei, în creştere cu 17,66% faţă de anul în curs. Astfel, la capitolul cheltuieli de personal, în bugetul alocat Senatului, este prevăzută o sumă mai mare cu 16,50% faţă de cea alocată pentru anul 2015.

Ulterior, Senatul a aprobat, în plen, o hotărâre prin care îşi majora bugetul cu 36 de milioane de lei, motivând că banii alocaţi de Guvern nu ajung pentru acoperirea cheltuielilor – în special a celor de personal – până la finalul anului.

Parlamentarii din Comisie s-au opus, însă, unei astfel de creşteri. Senatorii şi deputaţii s-au certat timp de 30 de minute cu reprezentantul Senatului. Dezbaterile au fost încheiate la solicitarea preşedintelui Comisiei de buget din Camera Deputaţilor, social-democratul Viorel Ştefan. El a afirmat că “nu poate accepta” astfel de cerinţe bugetare, iar reprezentanţii Senatului vor trebui să discute din nou cu Ministerul de Finanţe pentru a se pune de acord pe tema bugetului instituţiei.

Bugetele celor două Camere ale Parlamentului vor fi dezbătute duminica.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS