Au fost afișate rezultatele repartizării la liceu, pe admitere.edu.ro | Cele mai căutate licee

Ministerul Educației a publicat pe admitere.edu.ro rezultatele repartizării computerizate la liceu.
Potrivit calendarului de admitere la liceu 2018, absolvenții clasei a VIII-a sunt repartizați astăzi la liceu, în funcție de opțiunile pe care le-au scris în fișele de înscriere.
Rezultatele repartizării computerizate vor fi afișate și la licee. În școlile gimnaziale, va fi publicată lista cu locurile neocupate la liceele din județ. Admiterea la liceu se face fără examen, pe baza mediei obținute de elev la Evaluarea Națională (contează 80% în admitere) și a mediei generale de absolvire a claselor V-VIII (20%).
După ce află rezultatele, tinerii trebuie să își depună la liceul la care au fost admiși dosarul de înscriere, în perioada 10 – 13 iulie.

Potrivit ministerului educației, bătaia pe locuri este la Colegiul Național Sfântul Sava din București, unde există o singură clasă de Uman și 4 sau 5  clase de Real. Cea mai mică notă de intrare aici a fost 9, 61.

Pe locul al doilea este Colegiul Național Mircea Cel Bătrân din Constanța, care oferă 84 de locuri la Mate-Info, unde ultima medie a fost de 9,68.  Tot atâtea locuri sunt la Stiințele naturi clase de germana, franceză, și predare în română – aici media de intrare a fost 9,45. Colegiul Național Mircea Cel Bătrân din Constanța are și o clasă de profil Uman – la care s-a intrat cu 9,42.

Pe locul trei este căutat Colegiul Național Frații Buzești din Craiova: 2 clase cu profil uman cu ultima medie 8,26 și 169 de locuri la profil Mate-info, cu specializări diferite, 9,55 fiind cea mai mică medie.

La Mihai Viteazu din București, ultima medie de intrare a fost 9, 45, Colegiul Gheorghe Lazăr s-a intrat până la 9,50.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS