Attila Korodi, UDMR: ”De ce au fost lăsate aceste persoane să genereze momente rușinoase pentru întreaga țară?”

”În orice țară elementele provocatoare, în stare de ebrietate, sunt extrase din mulțime. (…)
De ce au fost lăsate aceste persoane să genereze momente rușinoase pentru întreaga țară? De ce li s-a dat voie să lovească membrii unității de jandarmi?
Responsabilii sunt ministerul de Interne și cei doi prefecți din Harghita și Bacău”, a spus Attila Korodi, care a folosit timpul alocat în fața colegilor pentru a vorbi despre evenimenele din Valea Uzului.

”Cea mai importantă instituție a guvernului care avea obligația de interveni, ministerul Apărării, a vorbit public doar acum 6 zile” a mai spus reprezentantul UDMR.

La această oră are loc o Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului României în care este dezbătută și votată moţiunea de cenzură intitulată “Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot”.
Opoziția încearcă să debarce cabinetul Dăncilă. Moţiunea de cenzură a fost depusă şi citită săptămâna trecută în plen de deputatul liberal Gigel Ştirbu.

Documentul este semnat de 173 de parlamentari aparţinând grupurilor PNL, USR, PMP, UDMR şi neafiliaţi.

Pentru a fi adoptată este nevoie de 233 de voturi favorabile. Conform calculelor, parlamentarii Opoziţiei sunt: 93 – PNL, 40 – USR, 17 – PMP, 30 – UDMR, iar PRO România are 24, în total fiind 204.

De cealaltă parte, PSD are 208 parlamentari, iar ALDE – 31, în total fiind 239 de deputaţi şi senatori ai puterii. Mai sunt 17 deputaţi ai minorităţilor naţionale, care ar putea fi atraşi, la negocieri, să voteze moţiunea, precum şi 5 parlamentari neafiliaţi.

În moţiunea de cenzură se arată că România are nevoie urgentă de un guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat către priorităţile de dezvoltare a ţării: educaţia, sănătatea, investiţiile publice şi atragerea fondurilor europene.

Semnatarii moţiunii de cenzură atrag atenţia că “viitorul guvern are obligaţia să-şi dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern şi actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetăţean român aflat în străinătate să voteze”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS