Confidenţialitate

Atenţionare de călătorie pentru Grecia. De joi și până duminică, vor fi în vigoare mai multe avertizări de caniculă iar riscul de incendii este ridicat

O atenţionare de călătorie pentru Grecia a fost transmisă, miercuri, de Ministerul Afacerilor Externe, după ce meteorologii greci au emis mai multe avertizări meteo de caniculă, valabile de joi până duminică.

Potrivit MAE, atenționarea emisă miercuri vizează și un risc ridicat de izbucnire a unor incendii de vegetaţie.

Serviciul Naţional grec de Meteorologie (EMY) a emis, pentru perioada 18-21 august, pe întreg teritoriul elen, o avertizare meteo de caniculă. În intervalul menționat temperaturile vor atinge valoarea de 42 de grade Celsius.

„În context, autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile mai ridicate cu 4-7 grade Celsius faţă de media normală în această perioadă a anului, gradul foarte scăzut de umiditate (sub 10%) al combustibililor naturali (ex: crengi / vegetaţie / frunze / ace de pin uscate) şi existenţa condiţiilor de propagare rapidă a unor potenţiale focare din cauza vântului care va înregistra în această perioadă viteze de peste 60 kilometri/oră”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe.

Cetăţenii români vor putea solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rowww.meteoalarm.org.

Totodată, omânii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia Călătoreşte în siguranţă, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și: Fetiță de 10 ani, lăsată nesupravegheată pe o saltea pneumatică în Vama Veche, dusă de curenți până în zona graniței cu Bulgaria

Foto: Shutterstock