Atenționare de călătorie în Spania, din cauza unor fenomene meteo severe

Ministerul de Externe a emis atenționare de călătorie în Spania, după ce autoritățile din peninsula iberică au anunțat furtuni puternice, ploi torențiale și ninsori în zonele muntoase din provinciile Castellon, Valencia și Alicante.

Avertizarea este valabilă de vineri până luni.

În acest interval, este posibil ca zborurile operate pe cele trei aeroporturi internaționale de la Valencia, Alicante și Castellon să decoleze sau să aterizeze cu întârziere sau chiar să fie anulate, precizează Ministerul român de Externe.

Comunicatul MAE

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Regatului Spaniei că Centrul de Coordonare a Situațiilor de Urgență din subordinea Generalitat Valenciana (executivul autonom local) a emis o avertizare de fenomene meteorologice severe, cu furtuni puternice, ploi torenţiale şi ninsori în zonele muntoase, în perioada 16 -19 decembrie 2016. Zonele vizate sunt provinciile Castellon, Valencia şi Alicante.

În zona de coastă, intensificările de vânt vor putea avea local şi temporar caracter de vijelie.

Circulația rutieră pe autostrada A7/AP7, care străbate de la nord la sud Comunitatea Valenciană, va fi afectată.

Este posibil ca zborurile operate pe cele trei aeroporturi internaționale, de la Valencia, Alicante şi Castellon, să sufere întârzieri la sosire sau plecare sau chiar să fie anulate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.”

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS