Confidenţialitate

Atentatul din Quebec: 6 morți, 8 răniți. Premierul Justin Trudeau: A fost un atac terorist împotriva musulmanilor

Atentatul care a avut loc aseară, într-o moschee din Quebec a fost un atac terorist îndreptat împotriva musulmanilor – spune premierul canadian Justin Trudeau. El a transmis condoleanțe pentru rudele celor uciși. 6 oameni au murit și alți 8 au fost răniți, după ce două persoane înarmate au intrat în moschee și au deschis focul.

Atacul a avut loc la o moschee din Quebec, în timpul rugăciunii de seara. 40 de persoane se aflau în lăcașul de cult – sediu al Centrului Cultural Islamic, în momentul în care persoane înarmate au deschis focul – relatează jurnaliștii BBC.

La fața locului, au venit imediat ambulanțe care au transportat răniții la spital, dar și echipaje de poliție care au împrejmuit zona (foto: captură cbc news).

Martorii au povestit că trei persoane care aveau fețele acoperite cu măști de ski au strigat Allah e mare, după care au tras la întâmplare.

Până acum, poliția a reținut doi suspecți. Anul trecut, în iunie, în fața aceleiași moschei, a fost adus un cap de porc împachetat ca un cadou, pe care era scris „Poftă bună”. Religia le interzice însă musulmanilor să consume carne de porc.

Cu o zi înaintea atacului, premierul canadian a spus că refugiații sunt bineveniți în Canada. Justin Trudeau a făcut acest anunț, după ce președintele american Donald Trump a stabilit că nu mai pot intra pe teritoriul Statelor Unite musulmani din 7 țări: Siria, Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan și Yemen.

Florentina Mihăiță:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.