Atentat Siria: 55 de morți și 160 de răniți

Autorităţile kurde au anunţat că bilanţul atentatului comis de jihadiştii Statului Islamic în localitatea Qamichli din nordul teritoriului sirian, situată în apropiere de frontiera turcă, a crescut la 55 de morţi, în vreme ce un număr ridicat de victime rămân îngropate sub dărâmături, după ce un camion-capcană a fost detonat într-o zonă rezidenţială, transmite DPA.

”Numărul victimelor continuă să crească, pentru că multe persoane sunt îngropate sub dărâmături. Multe persoane rănite sunt în stare critică. Potrivit informaţiilor noastre, numărul celor răniţi a ajuns la 160, iar mulţi dintre poliţiştii kurzi răniţi au fost transportaţi la mai multe spitale din oraş”, a declarat directorul Spitalului Naţional din Qamishli, Omar al-Qaqoub.

De asemenea, al-Qaqoub a susţinut că spitalele din regiune sunt supraglomerate cu răniţi.

Autorităţile kurde susţin că prima explozie a fsot cauzată de un camion încărcat cu explozibili, care a fost detonat în apropierea unei clădiri a forţelor de securitate kurde.

O a doua explozie a lovit o stradă aglomerată din estul Qamishli, care găzduieşte sediul forţelor armate locale.

Guvernatorul provinciei Hassake, unde se află Qamichli, a lansat un apel către populaţie pentru donarea de sânge „pentru victimele (…) din spitalele publice şi private”.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS