Confidenţialitate

Atentat Istanbul: 40 de români au cerut sprijin consular. Un român, rănit ușor

Ministerul român de Externe anunță că aproximativ 40 de români au cerut sprijin Consulatului General al României la Istanbul, după atentatul de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu cel puțin 36 de morți și peste 147 de răniți.

MAE precizează că un român a fost rănit ușor la picior din cauza busculadei provocate de panica de pe aeroport.

 

“Consulatul General al României la Istanbul asigură în permanenţă asistenţa consulară unui număr de aproximativ 40 de cetăţeni români, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului. Totodată, familiile din România a peste 20 de cetăţeni români aflaţi în aeroport în momentul deflagraţiilor au fost contactate de Consulatul General al României la Istanbul”, anunță MAE într-un comunicat.

MAE a adăugat că nu există victime de cetăţenie română în urma atentatului de pe aeroportul Ataturk. 

“Cetăţenii români aflaţi în atenţia Consulatului nu sunt răniţi, cu excepţia unei persoane care a precizat că prezintă echimoze la nivelul membrelor inferioare, survenite în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viaţa persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată şi cazată la hotel la puţin timp după producerea exploziilor”, se mai precizează în comunicat.

Cel puţin 36 de persoane au fost ucise, iar alte 147 au fost rănite, în atentatul de marţi seara de pe aeroportul Ataturk. Trei atentatori au venit la aeroport cu un taxi şi s-au detonat după ce s-a deschis focul asupra lor

Este cel mai sângeros atentat din metropola turcă. Anul acesta au mai avut loc 3 atentate.

Atentatul terorist de marți seară ar fi fost provocat de gruparea jihadistă Statul Islamic, anunță autoritățile turce.