Atena, centrul cultural al Greciei (AUDIO)

Cei care ajung în Grecia o dată își vor dori să repete experiența. Putem spune același lucru și despre Atena. Orașul este considerat leagănul civilizației occidentale și locul în care s-a născut democrația. Ne-ar trebui multe ore să vorbim despre trecutul Atenei și la fel de mult timp pentru a prezenta obiectivele turistice.

 

Însă, cu siguranță cel mai cunoscut obiectiv și simbolul Atenei este Acropole. Aflat pe un deal stâncos, ansamblul antic domină orașul. Impresionat este mai ales Parthenonul, templul dedicat în antichitate Zeiței Atena. Puteți ajunge aici cu un taxi sau cu autobuzul.

parthenon

Un alt templu care impresionează și astăzi este închinat lui Zeus. Se află la jumătate de kilometru de Acropole și nu departe de Piața Syntagma.

 

Tot în piața Syntagma, centrul Atenei, este clădirea Parlamentului. La fiecare oră, are loc ritualul schimbării gărzilor Evzones, ușor de recunoscut datorită costumelor tradiționale pe care le poartă.

schimbare garzi

Nu ratați Agora, piața veche a Atenei. Datează din secolul 6 î.Hr. Ajungeti aici oprindu-vă la stația de metrou Monastiraki. În aceeași zonă se află Bazarul Atenei, locul perfect pentru shopping. Este o zona plină de magazine de marochinarie, suveniruri, antichitati și gastronomie. Pe strada Ermou, duminica, se organizează un talcioc, unde puteți gasi orice si puteți negocia la sânge prețul.

 

Pentru pasionații de istorie e obligatorie o vizită la Muzeul Național de Arheologie, care adăpostește peste 20 de mii de artefacte. Un alt muzeu interesat este cel de Muzică Populară. Găzduiește aproape 1.200 de instrumente muzicale populare grecești: bouzouki, mandoline, viori, clarinete, tobe, dulcimere sau cimpoaie.

 

Și după atâta alergătură prin muzee și pe străzi, orice turist merită o pauză. Locul indicat este Portul Pireu, al treilea port la Marea Mediterană. Așezați-vă pe malul apei și admirați yahturile luxoase, bărcile de agrement sau vasele de croazieră ori relaxați-vă la una dintre multele terase și restaurante din port, unde vă veți putea delecta cu preparate grecești.

pireu

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Articole Similare