Confidenţialitate

Atacuri asupra unor instalaţii petroliere saudite

O dronă a lovit duminică un port petrolier şi o rachetă balistică a vizat instalaţii ale gigantului energetic Aramco, în estul Arabiei Saudite, a confirmat Ministerul Energiei de la Riyadh.

Ulterior, “schije dintr-un obuz provenit de la o rachetă balistică au căzut lângă zona rezidenţială a Saudi Aramco din oraşul Dhahran, unde locuiesc mii de angajaţi ai companiei şi familiile lor”.

Atacurile nu au provocat victime sau daune, a adăugat comunicatul ministerulului saudit, fără a-i identifica pe cei responsabili.

Rebelii yemeniţi houthi au afirmat însă că au lansat drone şi au tras rachete asupra localităţii Ras Tanura şi unor ţinte militare din oraşul Dammam, în apropiere de Dhahran.

Duminică, coaliţia militară condusă de Arabia Saudită a lansat atacuri aeriene asupra Sanaa, capitala Yemenului aflată sub controlul rebelilor houthi, după ce a interceptat un val de drone şi rachete lansate de miliţiile susţinute Iran, potrivit SPA.

Recrudescenţa violenţelor intervine în timp ce administraţia preşedintelui american Joe Biden i-a îndemnat pe rebelii houthi să detensioneze situaţia după ce i-a retras de pe lista “organizaţiilor teroriste” pentru a nu împiedica, potrivit acesteia, livrarea de ajutor umanitar către Yemen.